18:15

Frövi IK

Referat: IFK Lindesberg - Frövi IK

Vinst på Fritidsbyn i Lindesberg
Bergslagsderby mellan IFK Lindesberg och Frövi IK med många supportrar, från både Frövi och LIndesberg, på plats vilket vi uppskattar högt - tack för att ni kom!
Micke i Frövis-mål får göra sitt första ingripande i matchen redan i första spelminuten då Linde lyfter in en boll i boxen som Micke enkelt går ut och greppar i skopan. Minuten senare skapar FIK sitt första anfall som resulterar in en hörna som sedan blev resultatlös. I spelminut 3 får FIK ett bra omställningsläge då Hultman bryter ett uppspel och spelar vidare till Ili som försöker få fram en instickare till Runa men bollen rullade lite för fort annars bra läge. Linde lyfter en långboll i minut 5 mot Frövis box men Micke är med och greppar bollen på ett säkert sätt. I minut 7 rullar FIK upp ett bra anfall som medför att Runa kommer på kanten och testar ett inspel men en bra målvakt i hemmalaget avvärjer ett bra FIK-läge. Minuten senare gör FIK återigen ett bra anfall som avslutas med att Runa kommer in i boxen och vräker iväg ett skott som målvakt räddar. FIK får två hörnor i spelminut 9 och 10 men inga mål på hörnorna. I spelminut 12 gör Runa ett högerinlägg mot Wille A, som finns i bortre, men Wille får inte på tån.. väldigt nära ledningsmål för Frövi. I minut 13 får LInde en frispark mitt på offensiv planhalva. Frisparken slås mot mål men Micke är med och styr bollen till en hörna som sedan blev resultatlös. I minut 17 slår Jesper en crossboll mot Runa men det kommer en signal för offside annars farligt läge. Halvardsson slår ett högerinlägg mot Höijer i spelminut 19 men hemmalagets målvakt går ut och bryter bollbanan i sista sekund. I spelminut 20 fälls Runa, ca 15 m utanför straffområdslinjen, och FIK får frispark. Ili slår frisparken direkt mot mål och mv släpper retur som Jesper hugger på och trycker in 0-1 och ledning Frövi. Linde kämpar och sliter och försöker få till snabba omställningar och det får man till i minut 22 men FIK-försvaret är med och avvärjer på ett bra sätt. I minut 27 ruffar Linde Ili och FIK får frispark på offensiv p-halva. I 2:a våg, efter att FIK slagit frisparken, får Hultman ett skottläge som är nära att ställa till det för hemmalaget men en Linde-tå räddade upp situationen. Höijer kommer med fart i minut 28 och skapar oreda i hemmalaget men bollen går sedan ut över kortlinjen och inspark till hemmalaget. FIK trycker upp ett bra anfall i minut 29 som medför att en Lindes spelare får bollen på handen inne i boxen men ingen signal för straff trotts Runas armviftningar. Minuten senare får hemmalaget till en snabb omställning men avslutande skott, en bit utifrån, går en bra bit utanför Mickes-mål. I minut 31 visar Stoffe upp en glidtackling av Hysenklass och publiken jublar. I minut 32 får Linde en frispark på offensiva högerkanten. Frisparken lyfts in i boxen men reslige Jesper är stark i luften och nickar bort bollen. I minut 34 får hemmalaget en frispark på offensiv v-kant. Linde testar ett skott på frisparken men boll högt över ribban. I minut 36 frispelar FIK Höijer som kommer fri med målvakt men mv vinner duellen efter en bra räddning på ett bra avslut. I minut 40 skapar FIK farligheter som medför att Linde rensar bort bollen till hörna för FIK. Hörnan slås och i 2:a våg får Jesper ett skottläge och bollen är på väg upp i nättaket med hemmalagets mv lyckas få upp handen och styr bollen över ribban och ny hörna för FIK. Hörnan slås mot bortre och där finns Halvardsson som nickar in bollen mot Runa som från nära håll niclar in bollen i nät och FIK utökar ledningen till 0-2. I minut 44 kommer Linde in i Frövs-box men Hultman vinner duellen och avvärjer ett bra läge för hemmalaget.
Ledning FIK med 2-0 i paus
I första spelminuten i andra rullar upp en farlighet då Ili spelar till Halvardsson som spelar snett bakåt till Hultman som testar ett skott som räddas. I minut 48 gör Hultman ett högerinlägg där flera FIK:are är nära att få på pannan men boll förbi. I anfallets andra våg får Hultman ett bra skottläge från straffområdslinjen men mv räddar skottet. I minut 49 får Linde till en omställning men Mickde i FIK-målet är säker och går ut och greppar inlyftet. Två minuter senare testar Linde ett nytt inlyft i boxen men FIK-försvaret och inga problem att avvärja anfallet. I minut 56 rullar FIK ett bra anfall på högerkanten mellan Stoffe-Hultman-Halvardsson-Runa som avslutas med att Runa kommer in i boxen men Linde lyckas få stopp på farligheten. I minut 59 får Höijer bollen på vänsterkanten som spelar en instickare till Kevin som dras ned i straffområdet men ingen straffsignal. FIK forstätter att trycka på i samma spelminut men Linde avvärjer vid straffområdslinjen. I minut 64 gör Kevin ett instick till Höijer men ett träben i hemmalaget spelar bollen till en FIK-hörna. Ili slår hörnan mot bortre och där testar Wille A en volley men boll över ribban. Linde testar ett inlyft i boxen i spelminut 66 men Micke är alert och greppar bollen säkert. I minut 68 får Runa bollen och spelar in bollen mot Höijer som finns inne i boxen men bollen stutsar upp och träffar en hand i hemmalaget men ingen signal. (Runa ville ah straff...). I minut 70 kommer anton på högerkanten och får med sig en hörna efter en duell med en hemmaback. I hörnans andra våg får Kevin ett bra läge att näta men bollen går i stolpen och stutsar ut där Runa är nära att näta på returen men Linde avvärjer . I minut 72 tacklar Linde Ili tufft i ryggen och frispark FIK. Ili tar själv frisparken och spelar till Anton som får till ett högerinlägg. Inlägget styrs vidare av Runa till Manuel som bredsidar in bollen i nät och FIK utökar ledningen och det står 0-3 på resultattavlan på Fritidsbyn. Höijer är nära att utöka ledningen i minut 75 men bollen smet över ribban på avslutande skott. I minut 77 får Max till ett bra avslut efter ett högerinlägg men hemmalagets målvakt räddar Maxs avslut. I minut 79 driver Jonas in i boxen men Linde ´vinner duellen och avvärjer ett bra FIK-anfall. I samma spelminut får Kevin ett bra skottläge men mv räddar. I minut 80 spelar Linde till sig två hörnor och har bollen i överribban efter hörna nummer två men inget mål. I minut 84 är Höijer väldigt nära att frispela Kevin men en LInde-tå avvärjer ett bra FIK-läge. Linde får med sig en frispark på offensiv planhalva i minut 86. Frisparken lyfts in i boxen men Frövi har inga problem att få bort bollen. I minut 87 spelar Linde till sig två hörnor men inget mål. Jonas spelar fram Höijer i spelminut 88 som vräker iväg en bössa men boll strax över ribban. Linde får en frispark i minut 25. Frisparken som är ca 25 utanför straffområdslinjen slås mot mål men Micke är med och kontrollerar bollbanan och boll utanför stolpen. I matchens sista spelminut är Shafici inne i boxen men hakas upp precis vid avslutet annars hade det varit en farlig målchans.
Frövi vinner Bergslagsderbyt med 3-0 och tar med sig 3 härliga poäng hem till Frövi!